Placeholder

🎅 Drijvende Kerstmarkt Leiden

Datum van evenement: 15 t/m 27 december 2017
Locatie van evenement: de Nieuwe Rijn, Leiden
Begin- /eindtijd evenement: alle dagen 12:00 tot 21:00 met uitzonderingen: vrijdag 15 december, kerstavond, 1e, 2e & 3e kerstdag
Afmeting van marktkraam: Chalet van 2,5 x 2,5 m
Start opbouw deelnemers: 09:00

Concept

Yes, hij is er weer! De drijvende Kerstmarkt Leiden. Vorig jaar is dit kerstspektakel namens  Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus uitgeroepen tot de beste kerstmarkt van Europa. Dit jaar keert de drijvende Kerstmarkt voor het zevende opeenvolgende jaar terug naar het water van de Nieuwe Rijn. Met deze prachtige award in handen gaan we er in 2017 natuurlijk weer een gigantisch succes van maken, waar jij bij kunt zijn!

Markt omschrijving

De beste kerstmarkt van Europa, wát een titel! De drijvende Kerstmarkt Leiden won de  Kerstmarkt Award 2016. ELLE eten was onder de indruk van het drijvende spektakel, zij plaatsten de markt in ‘de leukste kerstmarkten van 2016’ en Libelle raadde de Leidse kerstmarkt aan voor een heerlijke dag shoppen of een fantastisch weekend uitje. Ook het bekende televisie programma ‘Koffietijd’ van RTL4 nam een kijkje op onze mooie kerstmarkt, waar wij veel positieve reacties van hebben mogen ontvangen.

Na 150.000 bezoekers in 2016 belooft het ook dit jaar weer een groot succes te worden. Natuurlijk gaan we er dit jaar weer alles aan doen om een geweldig winterdorp neer te zetten in het historische centrum van Leiden met maar liefst 75 houten chalets en 16 grondplaatsen.
De kerstmarkt wordt dit jaar weer opgebouwd als een sfeervol winterdorp waar publiek kan shoppen voor de mooiste kerstcadeaus, de heerlijkste glühwein kan drinken en kan genieten van het live-entertainment op het artiestenpodium. Muziek is natuurlijk niet te missen tijdens de feestdagen en daarom zal er weer een volledige programmering zijn met singer/songwriters, kerstkoren en meer! Aan de kerstmarkt grenst de eveneens zó populaire drijvende ijsbaan, waardoor een combinatiebezoek heel makkelijk te realiseren is. De ouders op de kerstmarkt aan het shoppen, de kinderen aan het schaatsen. Als onderdeel van de drijvende kerstmarkt, is ook de kerstmarkthaven weer van de partij, waar men kan instappen voor een gezellige glühwein-rondvaart.


Communicatie

De drijvende Kerstmarkt Leiden wordt breed gecommuniceerd, zowel online als offline.  De drijvende kerstmarkt maakt onderdeel uit van  de grote Winter Wonder Weken; een reeks van winterevenementen in de Leidse binnenstad bestaande uit de Lichtjesparade, het huis van Sinterklaas, de ijsbaan, de nostalgische kermis en natuurlijk de kerstmarkt.

Via Social Media wordt er veel aandacht aan besteed. Zie hier de Facebook Pagina van de drijvende Kerstmarkt Leiden.

Inschrijven en criteria

Voor zowel  horeca als retail, geldt een deelname van minimaal één periode. De volgende horecaproducten zijn al aangemeld: Gluhwein, Friet, Bier, Kaasfondue, Hamburgers, Chorizo’s, stroopwafels, Flammkuchen, Crepes, Churros

Er gelden selectie criteria voor de ondernemers die op de kerstmarkt komen te staan zijn.  Er wordt geselecteerd op:

Kwaliteit | Zowel kerst gerelateerde producten als andere producten

In verband met de uitstraling van onze evenementen verzoeken wij onze deelnemers om rekening te houden met kwalitatieve aankleding & uitstraling. Graag zien wij dit ook tijdens thema evenementen terug.

Klik hier voor de brochures met uitgebreide informatie over Horeca & Retail

Praktische informatie

Dit jaar zal de kerstmarkt 12 dagen open zijn voor publiek: van 15 december 2017 tot en met 27 december 2017. Op verzoek van de bezoekers en standhouders zelf, is de kerstmarkt dit jaar ook geopend tijdens 2e kerstdag en de eerste dagen van de kerstvakantie. Dit biedt kansen voor bezoekers vanuit heel Nederland om onze kerstmarkt te bezoeken. Om dit te realiseren werken wij samen met enkele touroperators. Chalethouders krijgen de keuze of zij de gehele periode willen deelnemen of één van de twee periodes. Het wisselen van chalet houders heeft als bijkomend voordeel, dat bezoekers nog een keertje terugkomen om te zien wat nieuw is.

Ben je ook aanwezig op de drijvende Kerstmarkt Leiden?

Reserveer via onderstaand menu. U ontvangt van ons een officieel inschrijvingsformulier als uw reservering is goedgekeurd. Telefonisch reserveren? Wij zijn bereikbaar op 070-4500577

Na het inschrijven (reserveren) voor de drijvende Kerstmarkt ontvangt u een officieel inschrijfformulier mocht de deelname akkoord zijn.

Kreativ Events Nederland verzorgt dit evenement in opdracht van Centrummanagement Leiden, de initiatiefnemer van de Kerstmarkt Leiden.

Reserveren.. Dat kan hieronder

Stap 1. Kies uw kraamtype en/of grondplaats per meter

Clear selection

Stap 2. Hier staat de prijs van uw geselecteerde kraamtype en/of grondplaats

Zodra u uw marktkraam heeft geselecteerd, zal hieronder de prijs komen te staan. U kunt hierna verder naar stap 3.

SKU: kerstmarktleiden-2017. Categorie: .
Event Details

Event Details

Start time: 11:00

End time: 18:00

Andere suggesties…

 • Kerstmarkt Leidsche Rijn

  16 & 17 december
  12:00-20:00 (horeca tot 22:00) 12:00-17:00 (horeca tot 18:00)
  Centrum Vleuterweide
  V.a. 70.00

  Concept

  Kerstmarkt Leidsche Rijn wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Voor de derde keer vindt het evenement in Centrum Vleuterweide plaats. De organisatie heeft er net als vorig jaar voor gekozen om de markt te centreren rondom de drie verschillende pleinen. Op deze plattegrond kunt u zien hoe de Kerstmarkt er dit jaar uit komt te zien. Net als in 2016 wordt er veel georganiseerd voor de kinderen, is er weer genoeg gelegenheden om ergens gezellig wat te drinken en zal er over de hele markt gezellige kerstmuziek klinken. De Foodstraat (de straat van de Albert Heijn) behoort niet tot het evenement. Deze straat blijft zo goed bereikbaar voor het winkelend publiek.

  Markt omschrijving

  Kerstmarkt Leidsche Rijn wordt al jaren georganiseerd in Centrum Vleuterweide, een prachtig winkelcentrum in de duurste wijk van Leidsche Rijn. Afgelopen jaar liep het bezoekersaantal op tot 10.000! Drie gezellige horecapleinen worden middels kramen aan elkaar verbonden. Op het familieplein staan 10 foodtrucks, vindt men een groot terras en op het podium zijn optredens van diverse koren. Het Kidsplein is er speciaal voor de jonge bezoekers; een bungee trampoline, poffertjes, springkussen en andere gezellige activiteiten vindt men hier. Voor de feestgangers is er een waar Apres Ski terras. Grote bieren, gluhwein en een DJ zorgt voor een heerlijke sfeer.

  Communicatie

  Dit evenement wordt breed gecommuniceerd zowel online als offline. Ook wordt er via Social Media veel aandacht aan besteed. Zie hier het Facebook evenement van Kerstmarkt Leidsche Rijn.

  Inschrijven en criteria

  Voor zowel de houten chalets, de Walkway Tenten en horeca geldt de minimale deelname van 2 dagen. Kramen mogen gehuurd worden per dag. Horeca is op aanvraag. Stuur hier een e-mail voor meer informatie.

  De volgende horecaproducten zijn al aangemeld: Gluhwein, fris, bier, wijn, koffie, poffertjes, braadworsten, pannenkoeken

  Er geldt een selectie criteria voor de ondernemers die op de kerstmarkt komen te staan zijn.  Er wordt geselecteerd op:

  Kwaliteit | Zowel kerst gerelateerde producten als andere producten | 

  In verband met de uitstraling van onze evenementen verzoeken wij onze deelnemers om rekening te houden met kwalitatieve aankleding & uitstraling. Graag zien wij dit ook tijdens thema evenementen terug.

  Praktische informatie

  Indeling pleinen

  P1: Familieplein met o.a.

  * Diverse foodtrucks
  * Een groot terras met gezellige muziek
  * Een draaimolen voor de kinderen
  * Optredens van kerstkoren
  * Gratis knutselen en schminken door KDV Jansen en Jansen

  P2: Après-skiplein met o.a.
  * De beste après ski muziek
  * Vele statafels, heaters en parasols.
  * Gluhwein, grote bieren en broodjes hamburger.

  P3: Kidsplein met o.a.
  * Trampoline springen
  * Poffertjes
  * Kinder-kerstmuziek

  In de straten
  * Kerstmuziek
  * Kerstman
  * Kramen

  Parkeren

  Deelnemers kunnen gratis parkeren

  Wil je graag deelnemen aan de Kerstmarkt Leidsche Rijn?  Meld je dan aan via onderstaand menu.

  Vierkante meter / Kraam reserveren